Woensdag 27 augustus 2014

SCI/Flynth - Lucky Ajax 5-5 (3-1)
Sint Michielsgestel, 20.00 uur

 

Tekst: Fred Heinrichs / Foto's: Ronnie van der Heijden

De voormalige topspelers van Lucky Ajax weten van geen ophouden. Integendeel; onder aanvoering van Sjaak Swart spelen de heren momenteel in korte tijd een flink aan tal wedstrijden. Een schema waar menigeen zelfs in de hoogtij dagen niet aan toe kwam: maar liefst zes wedstrijden in 18 dagen! Afgelopen woensdagavond was SCI/Flynth gastheer in het Brabantse Sint-Michielsgestel. Ook deze keer was Sjaak Swart er weer in geslaagd een waardig elftal op de been te brengen. Hieronder een sfeerimpressie.

Het zonnetje schijnt als de eerste spelers zo rond kwart over zes het Sportpark Heidelust betreden. De grote vraag bij de dan al tientallen toeschouwers en clubmensen is ook nu weer: ‘Wie doen er mee’. Pius Ikedia is de eerste. Hij groet vriendelijk en is in gezelschap van elftalbegeleider Werner Schaaphok. Niet veel later arriveren Simon Tahamata en Sjaak Swart zelf. Er moeten nog flink wat spelers komen als het buffet door Mister Ajax wordt geopend. Samen met de tegenstander wordt een goede maar lichte maaltijd genuttigd. Er moet tenslotte krap 1,5 uur later nog gevoetbald worden! Uiteindelijk weten 15 Lucky-Ajaxspelers de weg naar Gestel gevonden te hebben. Onder hen ook Ali B, die onder luidt enthousiasme van de lokale jeugd zich een weg baant richting de kleedkamer.

Om klokslag 20:00uur op deze mooie zomeravond verricht burgemeester Jan Pommer de aftrap en opent daarmee het nieuwe kunstgrasveld van de Gestelse club. Ruim duizend bezoekers zien beide ploegen wat aftasten en langzaam neemt Lucky Ajax het initiatief. Pius Ikedia blijkt nog steeds een snelle rechtsbuiten en hij zorgt dan ook na zo’n vijf minuten voor de eerste dreiging. De eerste echte grote kans is voor Dennis Gerritsen; hij raakt na een klein kwartier vol de paal. Even later lijkt hij wel succesvol maar de Gestelse doelmanJoris Schellekens blijkt een lastige horde.

Na een minuut of 20 keert het duel en volgt een goede periode van SCI. De spits van de 4e klasser helpt nog een grote kans om zeep maar amper een minuut later is het wel raak: 1-0. Dan gaat het snel: Binnen tien minuten valt de 2-0 en ook de 3-0 en Werner Schaaphok geeft aan zich zo even niet te kunnen herinneren wanneer Lucky Ajax met die cijfers heeft achter gestaan. Op slag van rust doen de Ajacieden iets terug, al is daar de hulp van een Gestelnaar voor nodig: Ikedia zet voor en de bal wordt ongelukkig in eigen doel gewerkt: 3-1.

Na rust blijven Sjaak Swart, Pius Ikedia, Brian Roy en Simon Tahamata in de kleedkamer achter. Brian Tevreden, Wamberto Jr, Ali B en Danny Muller zijn hun vervangers. We zijn slechts drie minuten bezig als Danny Muller zich ongelukkig verstapt en Tahamata opnieuw uit de kleren moet. Als Dennis Gerritsen even later de achterstand verkleint naar 3-2 lijkt Ajax de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar SCI toont veerkracht en scoort: 4-2. Als Ali B vervolgens een penalty hoog over schiet is helemaal duidelijk het een lastige avond gaat worden. Zeker als Brian Tevreden er ook geblesseerd af moet en ook Ikedia weer de kicksen onder moet binden.

Ajax zet nog maar eens aan maar kansen van Witschge en Wamberto Jr gaan net naast. Ikedia scoort wel knap: 4-3. Amper een minuut later is de marge echter alweer twee: 5-3. Vanaf de aftrap stelt Richard Witschge dan nog even een staaltje traptechniek ten toon door de bal vanaf de middenstip op de lat te schieten. Het levert hem een mooi applaus op. In de slotfase doet Lucky Ajax zijn naam eer aan: de 5-4 van Wamberto Jr komt uit een van richting verandert schot. De gelijkmaker valt zelfs ruim in blessuretijd: 5-5.Een mooie uitslag voor een fantastische avond. Tijd om uit te rusten heeft Luckty Ajax niet: vrijdagavond wacht alweer de volgende wedstrijd. In Wehl is Concordia dan de tegenstander.

 

Scoreverloop: 21. Marco Hommeles 1-0, 26. Joep van der Meijden 2-0, 32. Joep van der Meijden 3-0, 34. Daniël Wordagen (e.d.) 3-1, 42. Dennis Gerritsen 3-2, 47. Joep van der Meijden 4-2, 62. Pius Ikedia 4-3, 64. Lars van Tilburg 5-3, 68. Wamberto Jr 5-4, 72. Wamberto Jr 5-5

Scheidsrechters: Maarten van Grinsven
Assistent-scheidsrechters: Pascal van der Zwan en Rob Huijben

Toeschouwers: ca 1000

 

SCI:

1. Joris Schellekens, 4. Albert van Hamond, 6. Daniel van Wordragen, 7. Lars van Tilburg, 8. William van Oss, 9. Joep van de Meijden, 10. Bastiaan Brinkman, 11. Marco Hommeles, 14. Martijn de Kok, 15. Luuk van de Bersselaar, 20. Ruben Brinkman

Reserves: 2. Peter van Gulick, 3. Ronald Voogt, 5. Vincent de Ruiter, 6. Daniel van Wordragen, 12. Kay Rohmann, 13. Mike de Keijzer, 16. Thomas Nommensen, 17. Joep Rovers, 18. Marcel Bekers

Trainer: Jürgen Gerrits

 

Lucky Ajax:

1. Bertram de Lange, 2. Simon Tahamata, 3. Richard Witschge, 4. Tarik Oulida, 5. Michel Kreek, 6. Ronald de Boer, 7. Pius Ikedia, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Wamberto, 11. Bryan Roy

Reserves: 14. Danny Muller, 15. Brian Tevreden, 16. Ali B, 18. Wamberto Jr

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen