Vrijdag 26 juni 2009

SV Harfsen - Lucky Ajax 0-7 (0-4) 
Harfsen, 19.30 uur

 

Tekst: Roy Jadi / Foto's: George Sweijen, Sandra Jadi en Pieter Keuzekamp

 

Zestig jaar, zo oud is de plaatselijke trots van Harfsen. Reden dus voor een feestje en om deze gebeurtenis luister bij te zetten was Lucky Ajax uitgenodigd. Voor Lucky Ajax vormde de wedstrijd het slot van het voorseizoen. Zoals elk jaar komt Lucky Ajax in juli niet in actie, om vervolgens na de zomer, onder anderen op de Open Dag van Ajax, weer op verschillende velden haar kunsten te vertonen. Het tijdstip van 19:30 op een vrijdagavond was op zich niet ongunstig, rekening houdend met eventuele files op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort, vertrok de redactie echter al om half vier uit Amsterdam. Het bleek geen overbodige voorzichtigheid. Een traject dat normaliter, zo zagen we ook op de terugweg, in ongeveer een uur kan worden afgelegd, kostte ons nu meer dan twee uur. Dankzij ons ruime tijdschema kwamen we echter nog altijd mooi rond de afgesproken tijd van half zes, aan bij het terrein van Harfsen. Nadat we de auto op de VIP-parkeerplaats hadden geparkeerd kwam al snel onze contactpersoon Michel Vinke, naar ons toe zodat we eindelijk persoonlijk kennis konden maken. Allereerst leidde hij ons naar de ontvangstruimte waar we allerhartelijkst met een drankje werden ontvangen, iets wat zeer welkom was gezien de drukkende warmte. Daarna spoedde hij zich nog even naar huis. De nieuwe Ajax-shirts, onderdeel van de verloting later die dag, waren weliswaar besteld via Ajax.nl maar nog altijd niet geleverd…..

Wij gingen verder met onze gebruikelijke werkzaamheden, namelijk het verzamelen van data, het overhandigen en laten afspelen van de CD met Ajax-muziek en het afstemmen van het gebruik van de Ajax-vlag op de elftalfoto’s. Leuk was het voor ons om Andrea, onze eerste Miss Lucky Ajax weer te ontmoeten. Een groot deel van haar jeugd is zij opgegroeid in de omgeving van Harfsen en derhalve had de organisatie haar benaderd om als gastvrouw namens de club op te treden. Niet alleen voor ons als redactie, maar ook voor de meeste spelers die al langer meespelen met Lucky Ajax was het een feest der herkenning. Inmiddels was Michel Vinke weer terug op het complex, de shirts bleken nog vanochtend te zijn afgeleverd bij zijn huisadres! De verloting kon dus gewoon doorgaan!

Redelijk op tijd arriveerden de meeste spelers in de kleedkamer. Bijna traditioneel waren het Bryan Roy en Danny Muller die zich als laatsten bij de groep voegden. Verder was er met grote namen als John van den Brom, Dick Schoenaker, Sjaak Swart zelf en ook bijvoorbeeld Simon Tahamata en John Bosman weer een uitstekend team op de been gebracht. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd al snel, toen Wamberto binnen een kwartier Lucky Ajax op een veilige 0-2 voorsprong zette. Weliswaar waren er wat goede kansen voor de thuisploeg, maar Khalid Sinouh had op elke inzet een passend antwoord en zonder noemenswaardige problemen wist Lucky Ajax eigenlijk de rust te bereiken. De grootste tegenslag was de korte maar hevige regenbui die vlak voor het rustsignaal uitbrak waardoor veel supporters, waaronder de redactie van deze website, besloten om vanuit de kantine verder te kijken. Vanuit de droogte konden we zien hoe aan de overkant John van den Brom zowel 0-3 als 0-4 scoorde.

In de rust hield het op met regenen zodat de meeste supporters, waaronder opnieuw de redactie van deze website, hun oude plekje op of rondom het veld weer opzochten. Wij zaten zoals meestal, weer naast de dug-out van Lucky Ajax, deze keer naast Sjaak Swart en John van den Brom die in de rust gewisseld waren. Ondanks de goede score, de 0-5 van Bosman zelfs na 18 minuten, had Sjaak Swart continu felle kritiek op de Ajacieden, op een manier zoals alleen hij dat kan. John van den Brom kon het niet nalaten om hem fijntjes erop te wijzen dat hij misschien wel de verkeerde mensen uit het veld had gehaald in de rust…… Het spel was overigens niet zo slecht dat Wamberto en Michel Kreek geen 0-6 en 0-7 konden scoren waardoor de score alleszins goed te noemen was, het was zelfs voor het eerst dit seizoen dat Lucky Ajax geen tegengoal hoefde te incasseren! Toen het laatste fluitsignaal had geklonken was dit voor de supporters het sein om het veld op te stromen voor een handtekening van, of een foto met hun favoriet. Daarnaast maakte de organisatie van de thuisclub van de gelegenheid gebruik om nogmaals een teamfoto te maken van Harfsen met de spelers van Lucky Ajax.

Terwijl de spelers de luwte van de kleedkamers opzochten begaven wij ons alvast naar de kantine waar het buffet plaats zou vinden. Terwijl wij met de organisatie de laatste formaliteiten afhandelden en een praatje maakten met de spelers die ook al naar boven waren gekomen, was het wachten op het buffet en op Sjaak Swart die het buffet weer mocht openen. Het bleek een uitstekend geregeld diner. Op een lange tafel konden wij ons tegoed doen aan een combinatie van warme en koude gerechten. Brood, salades, vers fruit en verschillende vleesgerechten waren aanwezig. Niet alleen de spelers en wijzelf, maar alle aanwezigen genoten zichtbaar van het eten. Het was een passende afsluiting van een mooie avond met een leuke wedstrijd. Het was reeds 10 uur geweest toen wij weer onze auto opzochten. Graag wil ik nog de organisatie van Harfsen, iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt, en in het bijzonder onze contactpersonen Michel Vinke en Martin Brinkman, hartelijk bedanken voor de medewerking en gastvrijheid. Dankzij hen zijn wij weer in staat gesteld de wedstrijd van dichtbij te volgen en een foto- en sfeerverslag op de website te plaatsen.

 

Scoreverloop: 5. Wamberto 0-1, 15. Wamberto 0-2, 30. John van den Brom 0-3, 34. John van den Brom 0-4, 53. John Bosman 0-5, 65. Wamberto 0-6, 69. Michel Kreek 0-7

Scheidsrechter: Dinand Wichers
Assistent Scheidsrechters: Frank Enderink, Henk Onstenk
Vierde Official: Tonnie Holmer

Toeschouwers: circa 500

 

sv Harfsen:
1. Jesper Heethaar, 2. Erik ten Have, 3. Mark Valkeman, 4. André Valkeman, 5. Marcel Beltman, 6. Thijs Pasman, 7. Wessel Ruiterkamp, 8. René Strookappe, 9. Bert Strookappe, 10. Nick de Greef, 11. Gerben Leidekker, 12. Tom Wilgenhof, 13. Mark ter Maat, 14. Erwin Jimmonk, 15. Henk Jimmink, 16. Dinant Jimmink, 17. Eddie Leunk, 18. Rudie Schonewille, 19. Marcel Weijers, 20. Johnny Bleumink, 21. Ruud Keizer

Trainer/Coach: Chris Verbeek
Leider: Jacco Korenblik
Masseur: Ton ter Haar
Verzorgster: Greetje Schonewille

 

Lucky Ajax: 

1. Khalid Sinouh, 2. Dick Schoenaker , 3. John van den Brom, 4. Arno Splinter, 5. Michel Kreek, 6. Danny Muller, 7. Wamberto, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Bryan Roy

Wissels: 15. Dennis Gerritsen, 16. Hannie Das, 17. Mike Ruiter, 18. Justin Swart

Begeleider: Werner Schaaphok
Verzorger: Wolther Kooistra