Vrijdag 1 september 2017

s Huizen - Lucky Ajax 3-9 (1-2)
Huizen, 19.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

De septembermaand begon voor Lucky Ajax met een avondwedstrijd in Huizen, De plaatselijke sv vierde haar 90-jarig jubileum onder meer door het team van Sjaak Swart uit te nodigen. De weersomstandigheden waren eigenlijk ideaal: droog, warm in het zonnetje, aangenaam toen later de zon zou ondergaan en de schemering haar intrede zou doen.

Omstreeks 19.00 uur zou de bal gaan rollen. In vergelijking met voorgaande wedstrijden was Lucky Ajax versterkt met onder meer John Bosman en Aron Winter. Ook Richard Witschge stond op de voorlopige spelerslijst, maar hij moest zich helaas ziekmelden voor het jubileumduel in Huizen.

De thuisclub kwam in actie met een gelegenheidselftal, maar nam razendsnel de leiding toen Raymond Bronkhorst binnen 100 seconden voor de openingstreffer zorgde: 1-0. Net als een week eerder tegen ASC moest Lucky Ajax óók vandaag een achterstand zien weg te poetsen. Ondanks wat kleine kansen aan beide kanten bleef de 1-0 stand lang op het scorebord staan. Uiteindelijk brak Dennis Gerritsen voor de oud-Ajacieden de ban, en hoe! Met een lob op maat vanaf de middenlijn wist hij iedereen bij sv Huizen te verrassen. Na dik 40 meter plofte de bal in het net van de thuisploeg: 1-1. Hiermee kantelde de wedstrijd. Nog voor de thee wist Angelos Charisteas Lucky Ajax op een 1-2 voorsprong te zetten.

Terwijl in de rust al bleek dat het scorebord geen rekening hield met tweemaal 35 minuten, begon de tweede helft erg rustig. Dit was echter stilte voor de storm, want het venijn zat ‘m vandaag toch echt in de staart. Kevin Bobson miste oog in oog met de keeper van sv Huizen niet en zette Lucky Ajax op 1-3. Kort daarna wist Kiki Musampa een voorzet van Adham El Idrissy feilloos in het doel te werken: 1-4. Hiermee nam Lucky Ajax definitief afstand van het gelegenheidsteam van sv Huizen.

De krankzinnige laatste 10 minuten zou het duel maar liefst 7 doelpunten opleveren. Uit een vrije trap zorgde Aron Winter voor 1-5. Vrijwel vanaf de aftrap ging Adham El Idrissy alleen op het doel van sv Huizen af en breidde de marge verder uit. Een paar minuten later scoorde El Idrissy uit een voorzet van Kevin Bobson zijn tweede treffer van de wedstrijd, zodat vlak voor de slotminuut de 1-7 op het scorebord stond. Dat de wedstrijd zou eindigen in 3-9 en we dus 4 doelpunten in de slotminuut konden noteren, was met name geweldige voor het opgekomen publiek.

De thuisploeg wist via Arthur van Metelen tweemaal te scoren, waarvan eenmaal vanaf de strafschopstip. Angelos Charisteas en Adham El Idrissy maakten de treffers voor Lucky Ajax. Na afloop werden de spelers op het kunstgrasveld bestormd door handtekeningenjagers. Tijdens het buffet na afloop van de wedstrijd kon iedereen vol enthousiasme terugblikken op een sportieve en doelpuntrijke wedstrijd.

Scoreverloop: 2. Raymond Bronkhorst 1-0, 20. Dennis Gerritsen 1-1, 25. Angelos Charisteas 1-2, 47. Kevin Bobson 1-3, 51. Kiki Musampa 1-4, 61. Aron Winter 1-5, 62. Adham Idrissy 1-6, 66. Adham Idrissy 1-7, 69. Angelos Charisteas 1-8, 70. Arthur van Metelen 2-8, 70. Arthur van Metelen (pen.) 3-8, 70. Adham Idrissy 3-9

Scheidsrechter: Hans van Tier
Assistent-scheidsrechters: Stefan Westland en Jasper Westland