Vrijdag 12 april 2019

sv Pesse - Lucky Ajax 1-2 (0-0)

 

Sportpark 'De Marke'

Pesse, 19.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Henk Slagboom en GS Fotografie

 

De weergoden in Pesse waren minimaal net zo grillig als de samenstelling van de selectie van Lucky Ajax. Terwijl verzorger Peter Drenth met hagelbuien arriveerde in Pesse, zou Lucky Ajax vandaag met flink wat andere namen aantreden dat tijdens de laatste trip naar Nice. Kiki Musampa, Ronald de Boer, Kees Kist, Derk Boerrigter en Serginho Greene hadden plaatsgemaakt voor Olaf Lindenbergh, Danny Muller en Nordin Wooter. Laatstgenoemde zou overigens met enige vertraging aankomen bij het voetbalveld van de huidige koploper in de 4e klasse, onze tegenstander van vandaag. Verder de inmiddels gebruikelijke spelersnamen zoals Simon Tahamata, Ignacio Tuhuteru, Dennis Gerritsen, Brutil Hosé, Kevin Bobson en goalie Bertram de Langen.

 

Een paar zonnestralen verbloemde de kou in Noord-Nederland. Terwijl enkele buien angstvallig op de loer lagen in de nabijheid van Meppel en Hoogeveen, verzamelden de spelers zich voor een broodje in de kantine, en even later in kleedkamer 3 en 4 waar in allerijl een massagetafel voor onze spelers was klaargelegd. Een paar honderd lokale toeschouwers zouden vandaag getuige zijn van een interessante wedstrijd onder leiding van arbiter Roelof Luinge.

 

Vandaag zou het niet alleen een clash worden tussen ‘de stad’ en ‘het dorp’, maar bovenal ook een krachtmeting tussen ‘jong’ en ‘oud’. De gemiddelde leeftijd van sv Pesse lag dusdanig laag, dat gevreesd werd dat de Pessenaren het elftal van Sjaak Swart eruit zou lopen. Dat was hooguit aan het begin van de eerste helft het geval. Het eerste kwartier werd gedomineerd door de jeugdige thuisploeg, wat resulteerde in diverse kansjes, een aantal corners en een bal op de lat. Puur op balbezit kon Lucky Ajax via een knappe vrije trap enigszins iets terugdoen, maar spetterend was het eerste bedrijf echter niet.

 

De tweede helft werd gespeeld in de invallende schemering, zodat de gevoelstemperatuur tot richting het vriespunt zou dalen. Evenwel, Lucky Ajax zorgde na de warme thee duidelijk voor een hartverwarmend gevoel. Dennis Gerritsen had zijn vizier overduidelijk op scherp. Kort na de aftrap zette bij Lucky Ajax op voorsprong. Ruim tien minuten later verdubbelde hij knap de score. Al combinerend bleef Lucky Ajax overeind tegen de fitte tegenstander. Sjaak Swart liet zich vervangen door Ferdi Elmas en liet zich vanuit de dug-out niet onbetuigd toen het initiatief door de Pessenaren werd overgenomen. Die paar kansjes liet Lucky Ajax onbenut, zodat Arjan Kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer kon maken. Ondanks enig aandringen van Pesse werden er geen grote kansen meer gecreëerd en was de eerste overwinning van 2019 een feit. Met een heerlijk buffet bij een plaatselijk restaurant sloten we een ijskoude wedstrijd in een gezellige ambiance af.

 

Scoreverloop: 36. Dennis Gerritsen 0-1, 46. Dennis Gerritsen 0-2, 58. Arjan Kleine 1-2

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Assistent-scheidsrechters: Henk Metselaar en Elzo Zomer

Toeschouwers: ca 500

 

SV Pesse:

1. Ruben Waninge, 2. Dennis Moes, 3. Bennie van Dam, 4. Sven Evenhuis, 5. Dennis van Ewijk, 6. Ezra Meyer, 7. Arjan Kleine, 8. Remmert Verbrugge, 9. Jorn de Vries, 10. Gerben Slomp, 11. Jasper van Sloten, 12. Thomas Veninga, 13. Rik Bazuin, 14. Robin Marissen, 15. Mike Woldman, 16. Tim Dijkema, 17. Patrick Poeste

 

Lucky Ajax:

1. Bertram de Langen, 2. Danny Muller, 3. Nasser, 4. Olaf Lindenbergh, 5. Randy Rustenberg, 7. Brutil Hosé, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10.Simon Tahamata, 11. Kevin Bobson, 15. Ignacio Tuhuteru

 

Reserves: 6. Nordin Wooter, 16. Ferdi Elmas

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: Peter Drenth