Zaterdag 20 augustus 2011

sv Reaal Dronten - Lucky Ajax 1-9 (1-3) 
Dronten, 15.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Normaliter is de enige vraag rondom een wedstrijd van Lucky Ajax, welke spelers namens ons in actie komen. Gezien de grillige weersomstandigheden, is een blik op de meteorologische agenda minimaal net zo belangrijk. De eerste wedstrijd ‘op locatie’ na de zomervakantie en de Open Dag zou gespeeld worden in Dronten, waar sv Reaal ons zou ontvangen met ruim twee elftallen. Waar sv Reaal vorig jaar oud-Go Ahead Eagles ontving voor de seizoensouverture, was ditmaal Lucky Ajax te gast. De dagen vóór de wedstrijd was Nederland nog geteisterd door slechte weersomstandigheden, maar wonder boven wonder zou juist de zaterdag van de wedstrijd in Dronten de dag met de beste weersomstandigheden worden. Gelukkig maar!

Bij aankomst in Dronten werden we gastvrij ontvangen door Emiel de Wolf, keeperstrainer van de club maar ook medeorganisator. In de bestuurskamer kregen we iets te drinken aangeboden, terwijl de meeste spelers al in de kleedkamer waren. Vandaag zou Lucky Ajax met mooie namen in actie komen, zoals Richard Witschge, Bryan Roy, Glenn Helder, Dick Schoenaker en natuurlijk Sjaak Swart. Aangevuld met de jongelingen Kevin Bobson, Reginald Faria, Ramon da Silva en de jeugdige routiniers Dennis Gerritsen en Arno Splinter bestond Lucky Ajax vandaag uit een goede mix voor alle generaties. In de aanloop naar de wedstrijd waren reeds 500 wedstrijdkaartjes verkocht en met het zwoele zomerweer werden nog méér geïnteresseerde voetballiefhebbers verwacht op het prachtige sportcomplex van sv Reaal.

Dick Jol zou vandaag de scheidsrechter zijn, aangevuld met twee assistenten vanuit de vereniging. Rond de klok van half drie begon voor beide selecties de warming up. Sjaak Swart werd kort na half drie nog betrokken bij de opening van een nieuwe Pannaveldje nabij het complex van sv Reaal. Daarna kon de grote wedstrijd gaan beginnen. Met Reginald Faria en de lichtgeblesseerde Glenn Helder op de bank begon Lucky Ajax om drie uur aan het duel met de vijfdeklasser uit Dronten. Vanaf de aftrap was duidelijk dat het een sportieve wedstrijd zou worden. Beide teams lieten de tegenstander gewoon voetballen en arbiter Jol hoefde nauwelijks te fluiten voor overtredingen. Door het enthousiasme bij sv Reaal hield het in de beginfase gelijke tred met een makkelijk combinerende Lucky Ajax, dat het verschil pas na 9 minuten in de score vertaald zag door een treffer van Dennis Gerritsen.

Langs de lijn genoot het publiek van de teams die elkaar met open vizier bestreden. Met name in de buurt van de kantine stonden veel toeschouwers met een biertje of frisdrank in de hand te kijken naar de technische staaltjes van Witschge en Roy, de opbouw van Dick Schoenaker en het verdelen van het spel door Sjaak Swart. Eén minuut na diens treffer was goalgetter Dennis Gerritsen dichtbij z’n tweede treffer. Een keihard afstandsschot deed de lat trillen en voorkwam een 2-0 voorsprong voor Lucky Ajax. Die score kwam er halverwege de eerste helft toch, toen Dennis Gerritsen z’n tweede treffer maakte. Op aangeven van Richard Witschge kwam Gerritsen alleen voor Reaal-keeper Kevin Dijkstra te staan en wist met een subtiele boogbal de score te verdubbelen.

In het restant van de eerste helft bleef Lucky Ajax de betere, getuige het vele balbezit. Vanaf de bank zocht de licht geblesseerde Glenn Helder vaak contact met Richard Witschge en Bryan Roy, met name als er iets niet goed ging. Dit soort dolletjes horen bij de vriendschappelijke wedstrijden van Lucky Ajax en geven aan dat er vaak een ontspannen sfeer op en rondom het veld heerst.

Op de valreep van de eerste helft werd er nog flink gescoord. Eerste zette Arno Splinter de Amsterdammers op een 0-3 voorsprong. In dezelfde slotminuut knalde Adil Elmorabit de bal keihard via de onderkant van de lat achter de doellijn. Op advies van z’n assistent keurde Dick Jol dit doelpunt goed; de ruststand van 1-3 stond op het scorebord.

In de tweede helft kwam sv Reaal met nagenoeg een geheel nieuwe elftal op de proppen. Bij Lucky Ajax was Bryan Roy vervangen door Reginald Faria. In de loop van de tweede helft zou Glenn Helder in het veld komen voor Gery Vink, die naar Arnhem afreisde om z’n zoon in actie te zien bij Vitesse – FC Utrecht.

Lucky Ajax maakte in het tweede bedrijf het verschil en drukte dit ook uit in doelpunten. Direct na de aftrap zorgde Dennis Gerritsen voor de 1-4, zodat de overwinning meteen was veiliggesteld. Binnen een kwartier voerde Lucky Ajax de score razendsnel op naar 1-8 door treffers van Magnus Fischer (broer van Ajax-talent Viktor Fischer), Reginald Faria, invaller Glenn Helder en een schot van Richard Witschge. Met name de treffer van Helder was opvallend, aangezien hij in actie kwam met een hamstringblessure. Vijf minuten vóór tijd zorgde Reginald Faria met z’n tweede treffer van de dag voor de 1-9 eindstand. In de laatste minuten wist Ajax de score niet op te voeren tot de dubbele cijfers. Desalniettemin zweette het publiek langs de lijn en kreeg het niet alleen warm van de hoge temperaturen, maar ook van de wedstrijd die beide teams lieten zien. Tevreden gezichten overheersten toen Dick Jol omstreeks half vijf affloot voor de wedstrijd. Op het veld was er toen alle ruimte voor foto- en handtekeningenjagers, waarvoor onze spelers alle tijd namen.

Na afloop van de wedstrijd was er in de bestuurskamer een buffet georganiseerd. Hierbij waren, naast de nog aanwezige spelers van Lucky Ajax, ook de spelers van Reaal aanwezig. Onder het genot van emmers bier (voor de thuisclub) en een frisdrank (voor onze spelers) werd er nagekletst over de wedstrijd. Dick Jol mocht, bij afwezigheid van Sjaak Swart (die ook naar Arnhem was afgereisd) het buffet openen. Gezamenlijk genoten we van het heerlijke buffet. Helaas was het toen alweer tijd om Dronten te verlaten. Met de gastvrije en sportieve ontvangst in Dronten hebben we een geweldige start gemaakt aan het naseizoen van Lucky Ajax. Wij willen de organisatie van sv Real (met name onze contactpersoon Emiel de Wolf) bedanken voor de plezierige samenwerking en de warme ontvangst. Natuurlijk wensen we sv Reaal veel succes toe in komende voetbalcompetitie.

 

Scoreverloop: 9. Dennis Gerritsen 0-1, 18. Dennis Gerritsen 0-2, 35. Arno Splinter 0-3, Adil El Morabit 1-3, 36. Dennis Gerritsen 1-4, 43. Magnus Fischer 1-5, 47. Reginald Faria 1-6, 52. Glenn Helder 1-7, 54. Richard Witschge 1-8, 64. Reginald Faria 1-9

Scheidsrechter: Dick Jol
Assistent-scheidsrechters: Alex Westdijk en Peter Tielbeke

Toeschouwers: ca 600

 

sv Reaal:

1. Kevin Dijkstra, 2. Marc Timmer, 3. Maikel Nees, 4. Remco Drenth, 5. Jeffrey Scheepers, 6. Abdel Laoukili, 7. Remco van Leeuwen, 8. Mohammed Loukili, 9. Ruud Klijn, 10. Romano Irion, 11. Adil Elmorabit

Reserves: 12. Lesly Pankl, 13. Dwight Williams,14. Niek Bakker, 15. Owen Westerhout, 16. Kevin Orsel, 17. Benny Dieters, 18. Gerrit Melchers, 19. Dennis Vinke, 20. Mohammed Elmorabit, 21. Mohammed Camara, 22. Sjoerd Ammerlaan, 23. Martin Hoogendoorn (keeper)

Hoofdtrainer: Martin Vredeburg
Assistent-trainer: Weijer Dijkstra
Keeperstrainer: Emiel de Wolf 
Teammanager: Michael Schrijver
Verzorger: Freek Leeuwenhoek

 

Lucky Ajax:

1. Peter de Vries, 2. Dick Schoenaker, 3. Ramon Da Silva, 4. Arno Splinter, 5. Kevin Bobson, 6. Gery Vink, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Richard Witschge, 11. Bryan Roy, 15. Magnus Fischer 
Reserves: 7. Glenn Helder, 16. Reginald Faria

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen