Zaterdag 18 mei 2019

Sv Spaarnwoude - Lucky Ajax 1-6 (0-2)

 

Spaarndam, 16.30 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Manon Bruijn

Tussen twee Arena-wedstrijden door stond er nog een 'uitwedstrijd' op het programma voor Lucky Ajax. In de rook van Haarlem was Lucky Ajax uitgenodigd om het 100-jarig jubileum op te luisteren van sv Spaarnwoude. De trots van Spaarndam vierde haar jubileumweekend, had net een gezellige vrijdagavond achter de rug, waarna Lucky Ajax de hoofdact op zaterdagmiddag zou worden. Met een dikke 23 graden, was het geweldig voetbalweer. Een aangenaam windje vlak langs de snelweg zorgde voor aangename temperaturen.

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdag in de Johan Cruijff Arena, was Lucky Ajax op enkele plekken gewijzigd. Tarik Oulida keerde na lange tijd terug in het rood-witte shirt, terwijl we ook John van 't Schip weer in actie zouden zien komen. Sjaak Swart nam plaats op de bank en gunde zichzelf de broodnodige rust. De 'jonkies' moesten het gaan doen tegen een mix van het eerste elftal en enkele veteranen van sv Spaarnwoude.

Onder de paarse rook van vuurwerk, afgestoken door het fanatieke supportersgaren van de thuisclub, betraden de beide selecties rond kwart voor 5 de grasmat. Een kwartiertje later dan gepland, want enkele van de Ajacieden waren iets later bij het voetbalveld gearriveerd. Vanaf de eerste balomwentelingen was duidelijk dat het vandaag een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd zou worden in een niet te hoog tempo, waarbij beide teams aan voetballen zouden toekomen.

Lucky Ajax opende fel en wist in de beginfase meteen twee keer te scoren. De eerste keer dat Lucky Ajax in het strafschopgebied van Spaarnwoude kwam, maakte de verdediging van de thuisclub hands en wist Kiki Musampa te profiteren van dit buitenkansje. Luttele minuten later wist Dennis Gerritsen met een bekeken boogbal de keeper van de thuisclub te verschalken: 0-2. 

Daarna wist Lucky Ajax lange tijd het overwicht niet uit te drukken in de score. Beide teams kregen voldoende gelegenheid om aan te vallen, zodat zelfs Lucky Ajax-goalie Dennis Gentenaar enkele keren in actie moest komen. Al pingelend wisten voorin Derk Boerrigter, Dennis Gerritsen en Ferdi Elmas het ca 650-koppige publiek bij de kantine te vermaken met mooie acties. 

In de tweede helft kwamen Randy Rustenberg, Olaf Lindenbergh en Johnson erin. Brutil Hosé nam plaats op de reservebank, terwijl John van 't Schip vertrok voor een volgende afspraak. Het spelbeeld veranderde niet, met dien verstande dat Lucky Ajax nog grotere kansen kreeg en deze vaker wist te verzilveren dan in de eerste helft. In het tweede kwartier na de thee wist Lucky Ajax de score razendsnel op te voeren. Achtereenvolgens Kiki Musampa (twee keer), Ferdi Elmas en Leonard Johnsen zorgden voor een 0-6 tussenscore, waarna Lucky Ajax opponent Spaarnwoude enkele kansen gaf om de eretreffer te maken. Nadat enkele grote kansen hierop werden gemist, wist Stephan Wempe in de voorlaatste minuut van de wedstrijd alsnog de hatelijke nul van het fictieve scorebord te schieten: eindstand 1-6.

In de kantine vond de gezellige derde helft plaats met een drankje en een heerlijk buffet. Ook de organisatie kon zodoende heerlijk napraten over een leuke en sportieve wedstrijd met het publiek als de grote winnaar.

 

Scoreverloop: 7. Kiki Musampa 0-1, 11. Dennis Gerritsen 0-2, 48. Kiki Musampa 0-3, 52. Leonard Johnsen 0-4, 56. Ferdi Elmas 0-5, 59. Kiki Musampa 0-6, 68. Stephan Wempe 1-6

Scheidsrechter:  Gerrie van Essen

Assistent-scheidsrechters: Fred Wempe en Christiaan Lemmers

Toeschouwers: ca 700

sv Spaarnwoude:

Ralph Brals, Marc Kroon, Jeffrey Blom, Bob Molenaar, Bram Hofland, Frank Willems, Frits Nelis, Jeffrey Blom, Jeffrey Captein, Jeroen Boontjes, Jeroen van Geldorp, Joey Hoogenboom, Jos Eilers, Maarten Bosma, Marco Brouwer, Mark Visser, Michael Hartendorp, Reinout van Beijeren, Ricardo de Herder, Ronald van Geldorp, Richard Mens, Robert van Dam, Simon Visser, Sven Bruin, Tim Visser

Coaches: Jan van de Aar

Assistent-coach: Kevin de Regt

Lucky Ajax:

1. Dennis Gentenaar, 2. Simon Tahamata, 3. Randy Rustenberg, 5. Kevin Bobson, 6. Nordin Wooter, 7. John van 't Schip, 8. Tarik Oulida, 9. Dennis Gerritsen, 10. Kiki Musampa, 11. Derk Boerrigter, 16. Ferdi Elmas

Reserves: 15. Brutil Hosé, 18. Leonard Johnsen

Trainer: Sjaak Swart

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: Peter Drenth