Vrijdag 20 augustus 2004

Blauw Wit - Lucky Ajax 3-4 (1-2)

Nijmegen, 19.00 uur

De wijk Hees in Nijmegen maakte zich vandaag gereed voor een gezellig avondje zomeravondvoetbal. De plaatselijke trots s.v. Blauw Wit moest het namelijk opnemen tegen Lucky Ajax. Het duel werd gespeeld in het kader van het negentig jarig bestaan van de club, dat werd opgericht door een aantal jongeren in het toenmalige kerkdorp Hees. Voorafgaand aan het duel zorgde dweilorkest ‘Nooit op tied’ voor een aangename stemming op sportpark de Schoonhorst en was er een talententraining georganiseerd voor de jeugd van s.v. Blauw Wit. De talenten konden onder leiding van jeugdcoördinator Henk Schaap hun kunsten laten zien. Saillant detail was het feit dat Schaap gastspeler was bij Lucky Ajax. Hij heeft vroeger stage gelopen bij Ajax in het kader van een trainingscursus van de KNVB en mocht zodoende meedoen met Lucky Ajax.

In een wedstrijd die tweemaal 35 minuten duurde begonnen de Ajacieden vrij stroef. Kwam het door de afwezigen Simon Tahamata, Sonny Silooy, Ronald Koeman en Danny Blind of begon s.v. Blauw Wit furieus aan het duel? Dat laatste was het geval, want in de eerste tien minuten begon de thuisploeg furieus aan het duel. Het resulteerde in een vroeg doelpunt voor de jubilerende vereniging. Na tien minuten begon Lucky Ajax van zich af te bijten en daardoor ontstonden een aantal mogelijkheden waarbij John Bosman het dichtst bij een gelijkmaker was met een kopbal die net naast ging. Dat Lucky Ajax sterker werd liet Sjaak Swart wel op heel fraaie wijze zien. Met buitenkantje rechts aaide hij de bal langs de tegenstander heen en kwam vervolgens weer in balbezit om het spel voort te zetten naar de zijkant. In de 24e minuut liet de thuisploeg een grote kans liggen door oog in oog met Fred Grim de bal over het doel te liften. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Martin Wiggemansen gaf de bal voor aan de linkerkant en Dick Schoenaker vloog door de lucht alla Bep Bakhuys om de bal snoeihard in te koppen, 1-1. Twee minuten later was het weer raak voor de bezoekers, nadat Gerrie Muhren de bal precies op het hoofd van Bosman legde, 1-2. Net voor rust was Danny Muller ook dicht bij een treffer, toen Bosman de bal panklaar legde met hoofd op Muller die met een volley de keeper tot een moeizame redding dwong.

Na rust bracht Lucky Ajax trainer Werner Schaaphok drie verse krachten in. Wilco van Buuren, Hannie Das en gastspeler Henk Schaap kwamen het veld in en Schoenaker, Peter van der Hengst en Danny Muller verlieten het veld. Nadat s.v. Blauw Wit in de 45e minuut een grote kans op de gelijkmaker liet liggen, begon Fred Grim aan een solotour door met de bal aan de voet buiten het strafschopgebied een aantal spelers te passeren. Dit bleef zonder gevolgen, behalve dan dat het publiek "Fredje, Fredje, Fredje" begon te scanderen. Het bracht een lach op het gezicht van de spelers op het veld. In de 50e minuut kreeg de thuisploeg een indirecte vrije trap, nadat Grim de bal langer dan zes seconden in zijn handen vasthield. De vrije trap werd slim genomen. De bal werd naar rechts gespeeld aan de rand van de zestien en werd vervolgens door Dennis van Vorsselen prachtig met rechts in de linkerbovenhoek geknald. Jeugdcoördinator Henk Schaap vocht felle duels uit met zijn clubgenoten en bij één van die duels tackelde hij vol op de bal, waarop zijn ploeggenoten reageerden:”Hé Schaap rustig aan hé”. Het gaf de sfeer aan van een zeer sportieve wedstrijd waarop ongeveer zeshonderd man waren afgekomen. Na een gelijk opgaande tweede helft besloot John van den Brom zich nadrukkelijk met het spel te bemoeien. Eerst had hij een pegel die recht op de vuisten van de keeper uiteenspatte, maar in de 58e minuut was het dan raak nadat hij de keeper omspeelde en 2-3 binnen tikte. Tien minuten later besliste Bosman het duel na een voorzet van invaller Wilco van Buuren. Net voor het eindsignaal bracht Tim a.d. Toorn de marge weer op één en hadden de toeschouwers een spectaculaire wedstrijd gezien.

Na afloop werd er uitgebreid nagepraat over het wel en wee van de negentig jarige vereniging en konden de mensen een welverdiend biertje nuttigen. De redactie van de Goeie Ouwe Tijd bedankt alle medewerkers van s.v. Blauw Wit voor hun gastvrijheid en hulp bij de wedstrijd.

Scoreverloop: 4. Dennis McSorland 1-0, 25. Dick Schoenaker 1-1, 27. John Bosman 1-2, 50. Dennis van Vorsselen 2-2, 58. John van den Brom 2-3, 68. John Bosman 2-4, 70. Tim a.d. Toorn 3-4

Scheidsrechter: onbekend