Donderdag 25 augustus 2022

Allstars Foreholte - Lucky Ajax 2-9 (0-6)

Voorhout, 19.00 uur

Donderdag 25 augustus 2022 stond voor veel Ajqcieden met goud omrand in de agenda. Op deze bijzondere dag zou Lucky Ajax een bezoek brengen aan het jubilerende vv Foreholte uit Voorhout, maar stond ook de loting van de Champions League gepland. Indien beide evenementen niet op dezelfde dag hadden plaatsgevonden, was de kans groot geweest dat Efwin van der Sar onder de lat had gestaan bij Lucky Ajax tegen zijn voormalige club uit Voorhout.

Aldus geschiedde anders. Nadat we door mede-organisator Theo van Werkhoven bij aankomst in Voorhout gastvrij waren ontvangen met een broodje en een drankje, was de loting van de Champions League het onderwerp van gesprek. Juist op het moment dat de warming up van beide teams was begonnen, rolde Liverpool uit de koker als tegenstanders van Ajax. Even later zag Voorhouter Edwin van der Sar ter plekke zowel Napoli als Rangers FC als tegenstander van Ajax verschijnen wat meteen met de spelers op het veld werd gedeeld. 

Vanaf 19.00 uur ging de focus op de wedstrijd tegen Lucky Foreholte, zoals het Allstarsteam van Foreholte in de wandelgangen werd genoemd. Met pakweg 750 aandachtige toeschouwers werd dit één van de drukstbezochte wedstrijden van Lucky Ajax in het lopende kalenderjaar.

Op deze warme zwoele zomeravond zag het publiek met name in de eerste helft een excellerend Lucky Ajax. De ene na de andere combinatie eindigde in het strafschopgebied van Foreholte, waarbij de keeper overuren maakte en al snel moest vissen toen Michael Krohn-Dehli de score opende: 0-1.

Via Simon Tahamata als rechtsbuiten en Derk Boerrigter op links wisten Dennis Gerritsen en Kiki Musampa centraal voorin voortdurend vrijgespeeld vlakbij het doel van Foreholte.

Dennis Gerritsen, afgelopen week voor de eerste keer opa geworden, verdubbelde de score na een kwartier spelen. Het bleek het begin van een periode waarin Lucky Ajax niet alleen gevaarlijk maar ook uiterst doeltreffend bleek te zijn. 

Dankzij Kiki Musampa, Derk Boerrigter en wederom Gerritsen en Krohn-Dehli ging Lucky Ajax met een ruime 0-6 score de rust in. Met name de laatste treffer van Krohn-Dehli, een geplaatste boogbal over de keeper van Foreholte heen, was er één om in te lijsten en de vingers bij af te likken.

In de tweede helft kwam er bij Foreholte een nieuw team binnen de lijnen en was er een evenwichtiger wedstrijdbeeld te zien. Bij Lucky Ajax ging Sjaak Swart onder de douche en kwamen Arno Splinter en Brutil Hosé binnen de lijnen. 

De verdediging van Lucky Ajax, met naast goalie Stan Bijl ook Olaf Lindenbergh, Randy Rustenberg, Kevin Bonson en Milano Koenders, kreeg het na de thee een stuk drukker. Jelle Geerlings en Bas Jongbloed wisten Stan Bijl te passeren en deden nauwelijks onder voor de doelpunten van Arno Splinter en Kiki Musampa (2x). Het laatste doelpunt van Musampa, een volley vanuit een karatetrap, kreeg de handen van de inmiddels afgekoelde toeschouwers op elkaar. Het zou leiden tot een 9-2 overwinning van Lucky Ajax.

Na afloop namen de spelers op het veld alle tijd voor handtekeningen en foto's, waarna beide teams in de kantine genoten van een overheerlijk buffetje. Een geslaagde voetbaldag met een perfect georganiseerde wedstrijd werd hiermee in stijl afgesloten...

Scoreverloop: 5. Michael Krohn-Dehli 0-1, 15. Dennis Gerritsen 0-2, 22. Kiki Musampa 0-3, 23. Derk Boerrigter 0-4, 31. Dennis Gerritsen 0-5, 33. Michael Krohn-Dehli 0-6, 44. Kiki Musampa 0-7, 45. Jelle Geerlings 1-7, 48. Arno Splinter 1-8, 54. Bas Jongbloed 2-8, 59. Kiki Musampa 2-9

Scheidsrechter: Jan Regeer

Assistent-scheidsrechters: 

Allstars Foreholte

Johan Lijten, Marcel van den Berg, Joery vd Post, Ronald v Kesteren, Rutger Wiering, Dennis van den Berg, Nick Warmerdam, Oscar van Dam, Roy Dickhoff, Wouter Vlasveld, Bas Jongbloed, Jan Willem van Leeuwen, Loek van Noort, Raymond Booms, Oscar Ligtvoet, Pascal Roffelsen, Niels van Gent, Jelle Geerlings, Tjeerd vd Zwaan, Kees Zwetsloot, Ruud de Klerk, Rogier Hoeymans, Stan Uljee, Ronald Verhart, Ronald Veldhoven, Frank Hooijmans, Paul van Noort, Mart Bax, Sebastiaan Bloemendaal, Jeroen Sieval, Job van Steijn

Trainers: Ton Arroyo, Mart Groot en Hans Blom

Lucky Ajax

1. Stan Bijl, 2. Randy Rustenberg, 3. Olaf Lindenbergh, 4. Milano Koenders, 5. Kevin Bobson, 6. Kiki Musampa, 7. Michael Krohn-Dehli, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamatal, 11. Derk Boerrigter

Reserves: 16. Arno Splinter, 17. Brutil Hosé

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: Peter Drenth