Zaterdag 30 mei 2009

vv Kamerik - Lucky Ajax 2-4 
Kamerik, 17.00 uur

 

Tekst: Fred Henrichs / Foto's: Ilja Knemeijer (IK) en George Sweijen (GS)

Op deze warme zaterdagse zomeravond stond de wedstrijd van Lucky Ajax tegen vv Kamerik op het programma. De wedstrijd werd gehouden ter gelegenheid van de 25ste editie van het internationale Pinkstertoernooi in Kamerik. In een gemoedelijke ambiance strijden A1 juniorenteams uit Duitsland, België en Nederland op sportieve wijze. De teams slapen in grote tenten op het aan het hoofdveld gelegen trainingsveld, al heeft het er alle schijn van dat van slapen weinig is gekomen. Voor gastheer vv Kamerik kan het seizoen sowieso niet meer stuk: het team wist zich op de allerlaatste speeldag van de competitie succesvol te handhaven in de 3e klasse.

Ruim een uur voor de wedstrijd druppelen de eerste spelers van Lucky Ajax binnen. Het was wederom de vraag wie we konden verwachten. Dick Schoenaker, Hannie Das, Gerrie Mühren, Richard Witschge en jawel; wederom Ali B melden zich stuk voor stuk in de kleedkamer waar verzorger Wolther Kooistra al druk bezig was om de meeste kuiten los te masseren.Tijdens de warming-up werd duidelijk dat de bezetting van Lucky Ajax krapjes aan was: Op het veld stonden krap 11 spelers waaronder ook de kleinzoon van Sjaak Swart: Justin. Klokslag 17:00 uur betraden Lucky Ajax en gastheer vv Kamerik het veld. Gelukkig was Aron Winter ook net op tijd en na de gebruikelijke gemengde elftal-foto kon er afgetrapt worden.

Al snel werd duidelijk dat Kamerik de wedstrijd zeer serieus nam: De ploeg probeerde een hoog tempo te spelen en de ruimte achter de defensie van Lucky Ajax te benutten. het had succes: Binnen het kwartier keek Lucky Ajax tegen een 2-0 achterstand aan. Al in de 6e minuut was het Joris van Schaik, die zijn afscheidswedstrijd van het eerste elftal bekroonde met een treffer: 1-0. Na 14 minuten verdubbelde Bart Knijff de score en wist Lucky Ajax dat het nog vol aan de bak moest. Lucky Ajax drong meer aan en dat resulteerde enkele minuten voor de rust in de aansluitingstreffer van Arno Splinter: 2-1. Dat was ook de ruststand. 
Na de thee verlieten de beide Swart's het strijdtoneel. Hannie Das en Ali B waren hun vervangers. De Ajacieden gingen zichtbaar op jacht naar de gelijkmaker onder aanvoering van Richard Witschge en Aaron Winter die de gehele controle hadden over het middenveld als in hun beste dagen. het was niet lang wachten op de gelijkmaker: De vrije trap van Witschge was precies op het hoofd van Dick Schoenaker: 2-2.
Maar Lucky Ajax wilde meer! de moegestreden Gerrie Muhren werd afgelost door Justin Swart en Aaron Winter schoof langzaam door na voren. In de slotfase sloeg Lucky Ajax toe. Onduidelijk is of de striker van Kamerik zijn plaatsgenoten dusdanig verwarde. Feit is dat Aaron Winter de plaaggeest werd van Kamerik want in de laatste slotminuut trof hij tweemaal doel: 4-2.

Na afloop kwamen de handtekeningenjagers weer volop aan hun trekken. Vooral Ali B was zeer gewild doelwit bij de Kamerikse jeugd. De rapper nestelde zich in de dug-out om op zijn gemakkie zijn krabbels te plaatsen. Na de opfrisbeurt stond er onder een laagstaand zomerzonnetje een fantastische barbecue opgesteld. Na een hapje en een drankje hielden wij het voor gezien. Het zag eruit dat het feestje in Kamerik ondanks de wedstrijden die een dag later op het programma stonden, nog wel wat uurtjes zou gaan duren. Al met al: een toppertje; Kamerik bedankt voor de gastvrijheid!

 

Scoreverloop: 9. Joris van Schaijk 1-0, 14. Bart Knijff 2-0. 32. Arno Spinter 2-1, 50. Dick Schoenaker 2-2, 70. Aaron Winter 2-3, 70+1, Aaron Winter 2-4

Scheidsrechter: Ries van Zanten
Assistent-scheidsrechters: Frank van der Moolen en Martijn Russcher

Toeschouwers: ca 1000

 

vv Kamerik: 

1. Richard Vroege, 2.Thijs Ryten, 3. Cees-Jan van Beelen, 4. Bart Knijff, 5. Marcel van Vliet, 6. Bjorn den Blanken, 7.Robbert de Wit, 8.Daan Vroege, 9.Joris van Schaik, 10.Jelle Das, 11.Jelmer Knijff, 12.Ibi Klein, 13.Tim Maarleveld, 14.Joris Bakker, 15. Michel Langeraar, 16. Sander Maijenburg

Leider: Luuk Kats
Trainer: John de Vries
Verzorger: Frank van Duin

 

Lucky Ajax: 

12. Stefan Veenboer, 2. Dick Schoenaker, 3. John van den Brom, 4.Arno Splinter, 5. Justin Swart, 6. Gerrie Mühren, 7.Aaron Winter, 8. Sjaak Swart, 9.Jordy Brouwer, 10.Richard Witschge, 11. Danny Muller,

Reserves: 15. Hannie Das, 16. Ali B.
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Wolther Kooistra