Zaterdag 25 juni 2011

vv Klazienaveen - Lucky Ajax 2-4 (2-2) 
Klazienaveen, 16.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Na een lang en succesvol voorseizoen voor Lucky Ajax werd op de eerste zaterdag van de zomer het laatste duel vóór de zomervakantie gespeeld. Het zou een verre reis worden, helemaal naar Klazienaveen, onder de rook van Emmen. Pakweg 200 km moesten onze spelers gemiddeld afleggen om in een bewolkt, maar (bij aankomst) droog Klazienaveen aan te komen. Bij aankomst waren diverse jeugdelftallen bezig met hun wedstrijden op het hoofdveld van de plaatselijke vereniging. Eén van onze spelers wilde zo snel beginnen met de wedstrijd, dat hij op 200 meter van het complex door de politie tot stilstand werd gedwongen en een bekeuring kreeg voor te snel rijden.

De eerste delegatie van Lucky Ajax kwam met vier auto’s tegelijk aan in het Oostdrenthse plaatsje. We werden gastvrij ontvangen in de bestuurskamer en keken uit over het veld waar het allemaal zou gaan gebeuren. Lucky Ajax speelde vandaag weer met de bekende namen, zoals Dick Schoenaker, Michel Kreek, Wamberto, Arno Splinter, Danny Muller en natuurlijk Sjaak Swart. Simon Tahamata zou vandaag voor de derde en voorlopig laatste keer meedoen met Lucky Ajax; hij keert op 12 juli a.s. weer terug naar Saudi-Arabië.

Sjaak Swart had vandaag Bep Thomas, oud scheidsrechter betaald voetbal, meegenomen naar Klazienaveen. Tevens de jeugdigen Stephan Veenboer (keeper), Reginald Faria, Arlon Worms en kleinzoon Justin Swart. Terwijl het publiek al ruimschoots aanwezig was, begonnen de spelers om half vier aan de warming up. Onder de klanken van de Ajax Mars werkten beide teams de warming up af. Aan het einde van de warming up werden enkele ereleden van de club onderscheiden op het veld. Nadat de spelers kort vóór vier uur het veld hadden betreden, reikte Simon Tahamata de Lucky Ajax-wisseltrofee uit aan de winnaar van 2010: Arno Splinter. Enkele minuten na vier uur kon Bep Thomas voor de eerste keer fluiten en ging de bal rollen.

Derdeklasser vv Klazienaveen begon gretig aan het duel. Gesteund door 1100 toeschouwers uit de regio gaf het Lucky Ajax goed tegenpartij. Net als in de voorgaande wedstrijden kwam Lucky Ajax ook vandaag op achterstand. In de 10e minuut wist Klazienaveen de eerste echte kans meteen om te zetten in een doelpunt: Nick van der Sleen zorgde voor de 1-0. Hierna wist Lucky Ajax het initiatief over te nemen. Langs de zijlijn zagen de toeschouwers dat de gelijkmaker in de lucht hing. Wamberto, Simon Tahamata en Dennis Gerritsen waren balvast en wisten tot het strafschopgebied vaak goed te combineren. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd dankzij twee feilloos afgemaakte kansen door Dennis Gerritsen. Erg lang bleef de voorsprong niet op het scorebord staan. Mark de Jager zette Klazienaveen weer naast Lucky Ajax. Met een 2-2 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor een bekertje thee.

De tweede helft was nog maar net begonnen of het was wederom Dennis Gerritsen die wist te scoren. Met een knap geplaatst diagonaal schot zetten hij Lucky Ajax op een 3-2 voorsprong. Op dat moment begon het met regenen en werd langs de lijn massaal naar de paraplu gegrepen. Desondanks bleef het duel het aanzien meer dan waard. Lucky Ajax bleek wel de betere ploeg, maar mede door de sportieve instelling van de thuisploeg kreeg het publiek absoluut waard voor hun geld. Halverwege de tweede helft moest Bryan Roy geblesseerd de wedstrijd verlaten. Zijn vervanger Justin Swart maakte zich tien minuten vóór tijd onsterfelijk, door zijn eerste veldgoal voor Lucky Ajax te maken. Een bal van de zijlijn werd door Justin in één keer langs de goalie van Klazienaveen geschoven. Met een 4-2 stand zou de zege voor Lucky Ajax niet meer in gevaar komen.

Na afloop van de wedstrijd werden met name Sjaak Swart en Simon Tahamata bedolven over de jagers op foto’s en handtekeningen, maar alle spelers namen uitgebreid de tijd om het publiek van dienst te zijn. De derde helft in de feesttent werd opgeluisterd door een heerlijk buffet en konden alle sponsoren en organisatoren uitgebreid naborrelen met onze spelers. Even later begon de muzikale act op het hoofdveld waarvan in de VIP-tent optimaal van kon worden mee genoten.

Met een voldaan gevoel verlieten de spelers van Lucky Ajax tussen half 7 en 7 uur de accommodatie van vv Klazienaveen. Het was een mooie en goed georganiseerde wedstrijd die ons, mede door de 4-2 overwinning, een goed gevoel bezorgde voor de zomervakantie. Wij willen vv Klazienaveen met in het bijzonder onze contactpersoon Robert Blide, bedanken voor de prettige samenwerking.

 

Scoreverloop: 10. Nick van der Sleen 1-0, 18. Dennis Gerritsen 1-1, 20. Dennis Gerritsen 1-2, 28. Mark de Jager 2-2, 37. Dennis Gerritsen 2-3, 58. Justin Swart 2-4

Scheidsrechter: Bep Thomas
Assistent-scheidsrechters: Klaas Pol en Anne Crist

Toeschouwers: ca 1100

 

vv Klazienaveen:

1. Carlo Roelofs, 2. Roy Posthuma, 3. Erwin Heijnen, 4. Mark de Jager, 5. Martin Posthuma, 7. Patrick Bleomberg, 8. Martijn ten Caat, 9. Maurice Post, 10. Nick van der Sleen, 13. Nicky Wanders, 15. Tim Smeman

Reserves: 6. Erwin van Oosten, 11. Rob Groote, 12. Julian Harms, 14. Martijn Buurs, 16. Michel Schonewille, 17. Saber Hendriks, Iwan Lambers

Trainer: Otto Halmingh
Assistent-trainer: Jan Swiers
Leider: Wanny Bloemberg
Teammanager: Dennis Katoen
Verzorger: Johan Meeringa

 

Lucky Ajax:

1. Stephan Veenboer, 2. Dick Schoenaker, 3. Michel Kreek, 4. Arno Splinter, 5. Kevin Bobson, 6. Danny Muller, 7. Wamberto, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Bryan Roy

Reserves: 15. Reginald Faria, 16. Arlon Worms, 18. Justin Swart
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen