vv Kockengen - Lucky Ajax 0-4 (0-1)

Sportpark 'De Meent'
Kockengen, 15.00 uur

Tekst: Ron Claassen / Foto's: Mike Verhoef

Vandaag was Lucky Ajax te gast bij VV Kockengen, de wedstrijd begint om 15.00 uur. De vereniging VV Kockengen bestaat 45 jaar en dat zal iedereen weten. Men heeft lekker uitgepakt met een programma waar voor een ieder wat valt te beleven. Het begint om 12.30 uur alwaar wethouder van sportzaken Vital van der Horst het trainingsveld (wat in de zomer is aangelegd) officieel aan de vereniging overdraagt. De vereniging VV Kockengen speelt in de 5e klasse op zaterdag, verder zijn er een damesteam / C 1 team / D 1 team / 3 E teams en 2 F teams. Ook is er een zondagteam, totaal heeft VV Kockengen 275 leden in zijn bestand.Voor de aftrap nog een foto van de twee teams en dan kan de wedstrijd beginnen.

Als het fluitje van scheidsrechter Leo van Zanten klinkt trapt Kockengen af. De speeltijd is tweemaal 35 minuten. Ajax speelt de eerste helft met de wind in de rug. In het begin is er een aardige kans voor Kockengen maar de bal gaat naast het Ajax doel. Dit zal wel door de wedstrijd spanning komen. Kunststukje van Witschge met de bal maar zijn lob gaat naast het doel. Aanval Ajax: Swart naar Gerritsen en die schiet hard en laag de bal tegen de touwen, 0-1 in de 7e min. Een foutje achterin bij Ajax wordt niet afgestraft door Sander en de bal gaat naast. Dan is er nog het verhaal van de wedstrijdbal; halverwege de eerste helft keurde de scheidsrechter in eerste instantie de wedstrijdbal af. Er kwam een nieuwe in het veld en de discussie ging over: welke is nou goed en waar spelen we nu mee. Commentaar van de zijkant; deze bal is goed voor F-jes en voor spelers van boven de 40! Uit een corner van Tahamata loopt Witschge zich vast. Vrije trap Kockengen maar die wordt bij Ajax goed uit verdedigd. Goed lopende aanval Kockengen: Pot zet voor, v.d Ploeg kan zijn team echter niet aan de gelijkmaker helpen want de bal gaat naast. Nog een aardige kans maar Grim ligt hinderlijk in de weg als Pot het Ajax doel onder vuur neemt, het levert alleen maar een corner op. Snelle Ajax aanval: Tahamata geeft voor op Silooy; zijn poging gaat over het doel heen.

Een pegel van v.d Ploeg geselt de lat boven Grim en gaat over het doel. Niek van de Ploeg blijft lastig voor Ajax zijn volgende poging gaat ook over. In de tegen aanval een kans voor Witschge maar hij komt de keeper niet voorbij. Even later is Gerritsen niet scherp en mist een kans. In een duel gaat Molenaar neer en gaat met een blessure het veld af zijn vervanger is Wiggemansen in de 34e minuut.

De tweede helft begint met een foto van Ajax met het damesteam van Kockengen. Het is inmiddels zachtjes gaan regenen. In het team van Ajax een wissel: Peter van der Hengst er uit voor Danny Muller. Ook Kockengen zet zijn vijf wissels in. Op doel komt nu Olaf Vernis en de veldspelers Ron en Patrick Hilhorst, Rene Griffioen en Mike Akkeren nemen hun plaatsen in het veld. Ajax blijft gevaarlijk een aanval via Tahamata die voorgeeft en daar is Gerritsen die via een verdediger tegen de paal schiet. Nu een voorzet van Schoenaker naar Gerritsen maar de keeper ligt in de weg en blokkeert de inzet. Aan de overkant komen ze bij Ajax in het vijf meter gebied, maar Kockengen wordt niet echt gevaarlijk voor Grim.(Commentaar van Grim; gaan we hier een rondootje doen?) In de 10e minuut na rust is het dan toch weer raak als Gerritsen de keeper omspeelt en de 0-2 binnenschiet. Roy komt van rechts de 16 in en knalt op doel maar de keeper redt. Uit een corner voor Kockengen komt een kans maar Ajax blijft alert en verdedigt uit. 17 minuten na de rust knalt Gerritsen de 0-3 voor Ajax binnen. Als Kockengen het Ajax doel onder schot nemen staat Muller in de weg en dat levert alleen maar een corner op. Louwers schiet op doel, Grim redt stijlvol. Actie aan de overkant als Roy op doel schiet gaat de bal via de keeper corner. De corner levert een schot op dat door Gerritsen in de handen van de keeper belandt. Na 21 minuten een wissel aan Ajax kant, Peter van der Hengst komt er in voor Sjaak Swart. Kans voor Kockengen maar, alleen voor Grim, mist hij. In de laatste fase van deze wedstrijd krijgt Kockengen toch zijn kansen alleen ze worden niet benut en in het doel is Fred Grim vandaag niet te passeren. Uit een pass van Muller die de bal simpel doorspeelt naar Gerritsen wordt de score in de 35e minuut op 0-4 bepaald. Enkele seconden later fluit de scheids voor de laatste maal en stroomt het veld vol met de jeugd die zijn begeerde handtekening wil bemachtigen.

Na afloop van de wedstrijd was er een spannend moment. De punten voor de Lucky Ajax Wisseltrofee werden voor de laatste keer toegekend. Dennis Gerritsen, Gerrie Muhren en Simon Tahamata stonden allemaal op 5 punten. Alleen Dennis en Simon kwamen vandaag in actie, en streden beiden om de punt voor beste aanvaller. Naast Fred Grim (verdediging) en Richard Witschge (middenveld), veroverde uiteindelijk Simon Tahamata het beslissende punt in de strijd om de Wisseltrofee. De wisselbeker zal dus vanaf januari 2005 een jaar lang in Huize Tahamata te bewonderen zijn!

Vandaag kwamen er 450 toeschouwers naar deze partij kijken. Met nog beter weer was het vele malen drukker geweest. Na de wedstrijd werden de spelers ontvangen in de bestuurskamer alwaar ze zich te goed konden doen aan een hapje en een drankje. De catering is goed verzorgd en in de smaak gevallen. Na de voetbal wedstrijd is het feest programma nog een tijd doorgegaan, het was dan ook lang onrustig bij VV Kockengen maar wel gezellig.

Scoreverloop: 7. Dennis Gerritsen 0-1, 45. Dennis Gerritsen 0-2, 52. Dennis Gerritsen 0-3, 70. Dennis Gerritsen 0-4

Scheidsrechter: Leo van Zanden

Assistent-scheidsrechters: Co Hilhorst en Ed Smit