Zaterdag 11 juni 2022

vv Lekvogels - Lucky Ajax 4-3 (2-0)

Lexmond, 14.30 uur

Foto's Manon Bruijn & GS fotografie

Een week na de verre uitwedstrijd in en tegen Stadskanaal bleef het team van Lucky Ajax iets dichterbij huis. In Lexmond, onder de rook van Utrecht, werd een bezoek gebracht aan het jubilerende vv Lekvogels. In het kader van het 75-jarig bestaan van de Utrechtse vereniging in 2020 werd Lucky Ajax uitgenodigd om naar Lexmond te komen. Hiermee werd Lucky Ajax de afsluitende act in een lange en imposante feestweek van de club.

Voor de afvaardiging van Lucky Ajax waren netjes parkeerplaatsen vlakbij het sportcomplex gereserveerd. Bij aankomst in het uitgebreide en moderne sportcomplex stond een broodjesbuffet klaar, die door onze spelers veelal genuttigd werd tijdens de voorbereiding in de kleedkamer. 

Arbiter Danny Makkelie was enkele dagen eerder reeds als gastspreker in Lexmond aanwezig geweest en mocht vandaag in functie terugkeren op voor hem vertrouwde grond. Terwijl er voor de vele (jeugd-) leden diverse activiteiten op en rondom het veld werden afgerond (en er zelfs gratis pannenkoeken waren) betraden de spelers om 14.00 uur het biljartlaken van het hoofdveld. 

Lucky Ajax zou vandaag in actie komen tegen het eerste team van Lekvogels, uitkomend in de 4e klasse. Aangezien dit nagenoeg allemaal jonge spelers betrof, werd duidelijk dat het vandaag een zware dobber voor Lucky Ajax zou worden.

Een paar honderd geïnteresseerde voetballiefhebbers zag de wedstrijd om luttele minuten na half 3 beginnen. Direct pakte Lekvogels het initiatief en maakte duidelijk dat het gevoel van vóór de wedstrijd helaas uitkwam: op snelheid werd de Lucky Ajax-verdediging voortdurend onder druk gezet. 

Toch wist Lucky Ajax op techniek en balvastheid ook kansen te creëren. Nadat Lekvogels in de beginfase op de lat boven de ruim 2 meter lange Lucky Ajax-goalie Patrick Thomassen had geschoten, kreeg Evander Sno een grote kans op de openingstreffer. De keeper van Lekvogels voorkwam de treffer.

Enkele minuten later wist Robin Tersteeg de thuisclub vanuit een vlijmscherpe counter dan toch op voorprong te zetten: 1-0. Lucky Ajax probeerde zich te herpakken, waarbij met name de pingelacties van Simon Tahamata opvielen. Jammer genoeg viel het doelpunt toch weer aan de andere kant; Stijn van Reeuwijk liet het net bollen en verdubbelde de score: 2-0.

In het resterende deel van de eerste helft (die 30 minuten zou duren) bleef Lekvogels op snelheid door de verdediging van Lucky Ajax heenlopen. Echter, de grootste kansen waren voor de Amsterdammers die elke keer stuitten op een in bloedvorm verkerende keeper van Lekvogels. Na 30 minuten spelen floot Danny Makkelie voor de rust met een 2-0 achterstand voor Lucky Ajax. Dat was lang geleden...

De tweede helft liet een ander beeld zien. Sjaak Swart nam plaats in de dug out, terwijl Ralph Kerrebijn en Leonard Chisom voor snelheid in de aanval van Lucky Ajax moesten gaan zorgen. Aldus geschiedde. Eerst werd een doelpunt van Lekvogels afgekeurd vanwege buitenspel, maar daarna wist Kevin Bobson voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Gezien het spelbeeld was het wachten op de gelijkmaker, maar een voorzet van Lekvogels-speler Bart van Zessen dwarrelde over Patrick Thomassen in de verre hoek. 3-1 en Lucky Ajax keek weer tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. En dat met nog minder dan 10 minuten te spelen.

Vandaag nam assistent-scheidsrechter Gert Kersbergen afscheid en kreeg symbolisch de rode kaart voorgeschoteld van Makkelie. 

Lucky Ajax bleek vandaag gretig en veerkrachtig. Kort nadat Kevin Bobson met een hamstringblessure het veld moest verlaten, verkleinde Evander Sno de marge voor Lucky Ajax weer. Vanuit de rebound schoot Sno de bal in het doel. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar werd gedecideerd overruled door Danny Makkelie. Zo zien we het graag...

In de laatste minuut zette Milano Koenders Lucky Ajax dan toch naast Lekvogels: 3-3. Evander Sno pakte snel de bal, liep langs arbiter Makkelie en kreeg te horen dat er twee minuten blessuretijd bij zouden komen. Lucky Ajax wilde blijkbaar erg graag winnen. Misschien wel iets te graag, want in de blessuretijd viel Lekvogels nog eenmaal aan. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door Kevin de Jong van dichtbij binnengetikt: 4-3.

Voor Lucky Ajax was er helaas te weinig tijd meer om nog terug te slaan, waardoor de eerste nederlaag in 6 jaar tijd een feit was. 

In een gezellig samenzijn tijdens de derde helft werd nog even teruggeblikt en de fantastische organisatie rondom deze wedstrijd. Terwijl in de feesttent de prijswinnaars van de verloting bekend werden gemaakt, genoten beide teams en de organisatie van het buffet met een drankje erbij. Ondanks de nederlaag hadden we een heerlijke voetbalmiddag in Lexmond gehad...

Scoreverloop: 12. Robin Tersteeg 1-0, 16. Stijn van Reeuwijk 2-0, 38. Kevin Bobson 2-1, 51. Bart van Zessen 3-1, 55. Evander Sno 3-2, 60. Milano Koenders 3-3, 61. Kevin de Jong 4-3

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Assistent-scheidsrechters: Guus de Bruyn, Gert Kersbergen

vv Lekvogels

1. Nils van Bruggen, 2. Bard Verkroost, 3. Dani Bronkhorst, 4. Kees van der Hagen, 5. Ahmad Soltanian, 6. Stefan Hagemans, 7. Jelle van Dam, 8. Stijn van Reeuwijk, 9. Ralf van Klij, 10. Jesse Kersbergen, 11. Ruben Quint, 12. Sten Klein Gebbink, 13. Robin Tersteeg, 14. Tieme Kersbergen, 15. Bas Liefhebber, 16. Sam van der Horst, 17. Luca Maatkamp, 18. Romeo van Zuilen, 19. Justin van den Brom, 20. Jacco van Dijk, 21. Edwin Uitenbogaard, 22. Nick Ouwerkerk, 23. Jari Versluis, 24. Noud Voerman

Lucky Ajax

1. Patrick Thomassen, 2. Danny Muller, 3. Olaf Lindenbergh, 4. Milano Koenders, 5. Randy Rustenberg, 6. Evander Sno, 7. Michael Krohn-Dehli, 8. Sjaak Swart, 9. Brutil Hosé, 10. Simon Tahamata, 11. Brutil Hosé

Reserves: 15. Ralph Kerrebijn, 16. Gogo Kinkila, 17. Leonard Chisom Johnson

Leider: Werner Glanz
Verzorger: Peter Drenth