Zaterdag 18 juni 2011

vv Nagele - Lucky Ajax 3-3 (1-1)
Nagele, 16.00 uur

Tekst: Roy Jadi / Foto's Ilja Knemeijer en Jacques Kattenburg

April, mei, juni, augustus en september, dat zijn de maanden waarin Lucky Ajax normaal gesproken de meeste van zijn wedstrijden speelt. Vaak is het dan zonnig, droog en zeker niet koud. Vandaag leek dat allemaal anders. De hele week waren de weersvooruitzichten voor deze zaterdag slecht en ook onderweg naar Nagele werden we nog overvallen door verscheidene regenbuien. Tot onze opluchting, maar ook tot onze verbazing, bleek de lucht op te klaren naarmate we dichterbij de plaats van bestemming kwamen. Eenmaal bij het sportcomplex aangekomen mochten we, met de parkeerkaart die we netjes een week eerder al thuis hadden ontvangen, het terrein op rijden en de auto parkeren. Toen we uitstapten bemerkten we dat het inmiddels zelfs helemaal was opgehouden met regenen!

Zoals gebruikelijk namen we allereerst contact op met onze contactpersoon. Na een aantal keren elkaar reeds via e-mail en telefoon te hebben gesproken konden we elkaar nu ook eens persoonlijk ontmoeten. We werden hartelijk ontvangen in de kantine, waar ons meteen ook koffie, thee of frisdrank werd aangeboden. We maakten ook van de gelegenheid gebruik om de CD met Ajax-muziek te overhandigen aan de geluidsman, om aan de technische staf van Nagele te vragen of zij na afloop de drie beste spelers van Ajax bekend wilden maken, en we konden zien waar de kleedkamers van Lucky Ajax zich bevonden. De eerste leden van Lucky Ajax arriveerden niet lang na ons, zoals wel vaker waren Werner Schaaphok en Sjaak Swart als eersten ter plaatse. In de kantine was men inmiddels verder gegaan met het serveren van allerlei soorten gebak, wat wij ons goed lieten smaken.

Omdat men aan de poort wellicht niet alle spelers van Lucky Ajax zou herkennen, hadden we aan hen alvast de lijst met namen doorgegeven, zodat ook degenen zonder parkeerkaart, doorgelaten zouden worden. Al redelijk vroeg kwamen onder anderen Simon Tahamata, Danny Muller en Dick Schoenaker, terwijl Brian Tevreden en Kevin Bobson met Sjaak Swart waren meegereden en er dus ook al waren. Ook Dennis Gerritsen, die nu geen verplichtingen had met zijn eigen zaterdagteam en dus kon meedoen, was als een van de eersten aanwezig. In kleedkamer 1 werd Sjaak Swart gemasseerd en in kleedkamer 2 konden de spelers zich omkleden. Buiten werden de ballen voor de warming-up verzameld en opgepompt en ook de overige spelers werden allemaal even hartelijk en enthousiast ontvangen. Niet zelden konden ze ook tijdens de korte gang van auto naar kleedkamer al een flink aantal handtekeningen zetten en voldoen aan de vele verzoeken om met fans op de foto te gaan. Ook de scheidsrechter, Kevin Blom, kon zich verheugen in een grote populariteit bij het publiek.

Nadat de spelers van beide teams onder opperste concentratie hun warming-up hadden afgewerkt, begaven zij zich terug naar de kleedkamers om vervolgens onder de tonen van de ‘Officiele Ajax-Marsch’ het veld weer te betreden. Lucky Ajax werd door de omroeper van harte welkom geheten en alle spelers werden een voor een aan het enthousiaste publiek voorgesteld. Hierna was er nog tijd voor de gezamenlijke elftalfoto zodat Kevin Blom uiteindelijk om 14 minuten over 4, de wedstrijd kon laten beginnen. Lucky Ajax begon sterk, en de wedstrijd speelde zich dan ook voor een groot deel af op de helft van VV Nagele. Hoewel het publiek natuurlijk gekomen was om mensen als Sjaak Swart, Bryan Roy en Simon Tahamata in actie te kunnen zien, werd ook de thuisploeg hartstochtelijk aangemoedigd. Tussendoor kon men zich, ondanks de introductie voorafgaand aan de wedstrijd, het hoofd breken over de exacte samenstelling van Lucky Ajax. Het duurde tot de 25e minuut voordat het eerste doelpunt bejubeld mocht worden. Karim Bridji, ingevallen voor de al snel geblesseerd geraakte Glen Helder, rondde een mooie actie af met een laag schot in de hoek, 0-1! De thuisploeg had snel een antwoord klaar. Aanvoerder Gertjan Hulsman scoorde 5 minuten later al de gelijkmaker, wat uiteraard tot grote vreugde leidde bij de spelers en het publiek. Hilariteit ontstond voor rust nog toen Dick Schoenaker in korte tijd twee ongelukkige overtredingen begin. Bij de tweede snelde Kevin Blom op hem af en greep naar het borstzakje… om zich vervolgens te realiseren dat deze leeg was……

De tweede helft begon om twee minuten over vijf en zou het publiek, nog meer dan de eerste helft, zeer vermaken. Al na vijf minuten begin Fred Grim een overtreding net binnen het strafschopgebied en liet de Blom geen andere mogelijkheid dan te wijzen naar de penaltystip. Achter de bal stond Gertjan Hulsman klaar om zijn tweede goal te maken. Fred Grim redde zijn ploeg echter door op fraaie wijze naar de goede hoek te duiken en de bal tegen te houden. Zoals wel vaker na zo een domper, viel het doelpunt niet lang daarna aan de andere kant. Een fraaie pass van Bryan Roy werd door Gerritsen gecontroleerd en, via de doelman, ingeschoten. Wederom was de vreugde van korte duur en kwam de thuisploeg snel terug. Ad Withaar kwam goed door op links en zijn schot werd door Mike Ruiter van richting veranderd, opnieuw had de thuisploeg gelijk gemaakt!

Voor de derde keer deze middag ging Lucky Ajax op zoek naar een voorsprong. Opnieuw was het Dennis Gerritsen die het doelpunt maakte! Er ontspon zich nu nog meer een open wedstrijd met kansen over en weer waarbij Lucky Ajax de wedstrijd al had kunnen beslissen maar waarin Nagele ook al heel snel tenminste de gelijkmaker had kunnen maken. Die gelijkmaker viel uiteindelijk dan toch, negen minuten voor het einde, ook nu was Ad Withaar de laatste Nagele-speler die de bal raakte voordat deze in het doel terechtkwam. Onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek ging Nagele nu op zoek naar meer, en een aantal keren was de ploeg ook heel dichtbij, maar kansen werden gemist of knap verijdeld door Fred Grim en zijn verdediging. De grootste kans in de slotfase was echter voor Lucky Ajax, voor Dennis Gerritsen die oog in oog met de doelman met een fraaie lob de paal raakte….

3-3 was de terechte eindstand, waarbij het publiek uiteindelijk de grote winnaar was! Terug in de kantine, waar we ook waren ontvangen, werd er een groot buffet geserveerd voor de selecties van Ajax, Nagele en voor de sponsoren. In een ontspannen sfeer genoot iedereen zichtbaar van de nabeschouwingen op de wedstrijd, van de gezelligheid en van het lekkere eten. We willen VV Nagele, alle medewerkers, vrijwilligers en iedereen die heeft meegewerkt, van harte bedanken voor de gastvrijheid. Zonder hen hadden wij deze wedstrijd niet van dichtbij kunnen verslaan en dankzij hen waren in staat een sfeer- en fotoverslag te maken.

Scoreverloop: 25. Karim Bridji 0-1, 30. Gertjan Hulsman 1-1, 42. Dennis Gerritsen 1-2, 45. Ad Withaar 2-2, 49. Dennis Gerritsen 2-3, 61. Ad Withaar 3-3

Scheidsrechter: Kevin Blom
Assistent-scheidsrechters: Pieter Maas, Tiemen de Boer

Toeschouwers: circa 500