Zaterdag 18 augustus 2012

vv Oostkapelle - Lucky Ajax 1-7 (0-1)
Oostkapelle, 19.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Rodger Lahr en Gert Jan Bos

Normaal gesproken is het geen straf om in een tropisch weekend naar de provincie Zeeland af te reizen. Vandaag was de aanleiding voor de spelers van Lucky Ajax iets anders dan pootje baden en uitrusten op het strand. Om 19.00 uur zou Lucky Ajax in actie komen tegen vv Oostkapelle dat dit jaar haar 60-jarige jubileum vierde. De Amsterdammers waren dus uitgenodigd op het feestje in Zeeland en moesten hiervoor ruim twee uur in de auto zitten. Dick Schoenaker was als één van de eersten aanwezig, maar hij had het voordeel dat hij de weg naar het terrein inmiddels heel goed kende. In juli was hij als leider van Lucky Ajax ook al te gast geweest in Oostkapelle, dus de wedstrijd van Lucky Ajax betekende een terugkeer op bekend terrein. Vanaf half zes druppelde de rest van de spelers langzaam aan binnen. Yannis Anastasiou, Olaf Lindenberg, verzorger André van Alphen en natuurlijk Sjaak Swart meldden zich in de kantine van vv Oostkapelle voor een broodje ham of kaas. Helaas zouden vandaag niet de vurig gewenste Zeeuwse oud-Ajacieden Danny Blind en Peter van Vossen meedoen, maar met daarvoor in de plaats onder meer Michel Kreek, Bryan Roy en Richard Witschge mocht men over de aanwezigheid van interessante spelers zeker niet klagen.

Vanwege de warmte moest er vandaag veel gedronken worden. Het veld was prima bespeelbaar, maar wel erg droog. Qua publieke belangstelling had de Zeeuwse vereniging veel concurrentie van andere wedstrijden op Walcheren die min of meer gelijktijdig met het jubileumduel zouden worden afgewerkt. De vraag was ook, wat de strandgangers van de Zeeuwse kust nog zouden gaan doen. Naarmate de aftrap dichterbij kwam, werd het langzaam aan steeds drukker en gezelliger. Uiteindelijk mocht de organisatie met ongeveer 500 toeschouwers zeker niet klagen. De tegenstander van vandaag mocht er qua niveau zeker wezen: vv Oostkapelle is momenteel actief in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en heeft een zeer goed elftal.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd het nieuwe scorebord officieel geopend door Sjaak Swart en de voorzitter van de Schutters, Hans Burgs. Hierna kon de bal gaan rollen. Het eerste balbezit was met name voor Lucky Ajax, maar vv Oostkapelle was het meest dreigend. De jeugdige Zeeuwse ploeg won met name de duels op snelheid, terwijl Lucky Ajax veel duels op techniek als overwinnaar uit de bus kwam. Stand-in goalie Djair Kuyt wist enkele doelpogingen van Oostkapelle onschadelijk te maken. Opvallend genoeg bleef de brilstand vandaag erg lang op het nieuwe scorebord staan. Halverwege de eerste helft was er een korte time-out zodat beide teams even konden drinken. Vanuit de dug-out zagen Arno Splinter en Kiki Musampa toe hoe Lucky Ajax geen verschil kon maken met de thuisploeg. Arbiter Stoffel Schipper, uit het nabij gelegen Grijpskerke, wist klaarblijkelijk niet dat de wedstrijd tweemaal 35 zou duren. Doordat hij vijf minuten langer liet doorspelen bood hij Lucky Ajax de kans om toch nog in de eerste helft op voorsprong te komen. Een knap schot van Kevin Bobson verdween in het Zeeuwse doel: ruststand 0-1.

In de tweede helft kwamen Arno Splinter en Kiki Musampa in het veld. Na de verfrissing in de rust kwam het duel wat meer los toen de zon langzaam achter de tribune verdween. Beide ploegen bleven elkaar met open vizier en met veel sportiviteit bestrijden. Oostkapelle had voorin soms pech zodat de gelijkmaker uitbleef. Lucky Ajax daarentegen bleek vandaag erg doelgericht en sprong effectief om met de kansen. Op aangeven van Wamberto wist John Bosman de voorsprong kort na rust te verdubbelen: 0-2. De gasten bleven de aanval zoeken en via een lob van Bryan Roy en een goed uitgespeelde counter door Wamberto stond bij de tweede drinkbreak inmiddels al een 0-4 stand op het scorebord.

John Bosman, Richard Witschge en Dick Schoenaker verlieten om beurten het veld om een deel van de wedstrijd vanuit de dug-out te bekijken. De hitte leek ervoor te zorgen dat het duel als een nachtkaars zou uitgaan, maar de laatste vijf minuten waren wellicht de beste van de avond. John Bosman en Kiki Musampa tilden de score op naar 0-6, waarna Giacomo Wattel in de slotminuut de eer redde voor vv Oostkapelle: 1-6. Lucky Ajax wilde graag het laatste woord hebben en bekroonde deze wens direct met een treffer door Kiki Musampa. Zijn tweede van de avond. Deze treffer was meteen het laatste wapenfeit van dit duel. Na het fluitsignaal bestormde de plaatselijke jeugd het veld op om handtekeningen en foto’s te scoren.

In een gezellige maar warme bestuurskamer en kantine genoten de spelers en begeleiding na afloop van een heerlijk buffetje, waarbij de broodnodige drankjes meer dan noodzakelijk waren. Alle credits gingen wat ons betreft uit naar de organiserende vereniging die, onder leiding van voorzitter Alwin Don, voor een gastvrije ontvangst en soepel lopende organisatie hadden gezorgd. Hiervoor willen wij de Zeeuwse club dan ook hartelijk danken en hen veel succes toewensen in het nieuwe voetbalseizoen. Vooralsnog rest Lucky Ajax op dit moment nog één duel, volgende week vrijdag in het noordelijke Sappemeer tegen Oud-FC Groningen.

 

Scoreverloop: 35. Kevin Bobson 0-1, 40. John Bosman 0-2, 46. Bryan Roy 0-3, 52. Wamberto 0-4, 65. Kevin Bobson 0-5, 69. Kiki Musampa 0-6, 70. Giacomo Wattel 1-6, 70. Kiki Musampa 1-7

Scheidsrechter: Stoffel Schipper
Assistent-scheidsrechter: Jan Hogeweg en Arja Boogaard-Jobse

Toeschouwers: ca 500

vv Oostkapelle: 

1. Wilco Fillius, 2. Ruben de Visser, 3. Stefan Coppoolse, 4. Huib Bimmel, 5. Rick Pattenier, 7. Jarno Poortvliet, 8. Wouter Verduijn, 9. Arjen Pattenier, 10. Harold Vermeulen, 11. Robbie de Nooijer, 12. Jidde Rotte, 13. Frank Dekker, 16. Joris Maljaars, 18. David van de Broeke, 19. Giacomo Wattel, 20. Bart van Wuyckhuyse

Trainer: Ruud Verbeek
Assistent-trainer: Edwin Meerman
Verzorging: Pieter Cijsouw
Elftalbegeleiding: Matthijs Geldof

Lucky Ajax:

1. Djair Kuyt, 2. Dick Schoenaker, 3. Michel Kreek, 4. Olaf Lindenbergh, 5. Kevin Bobson, 6. Wamberto De Jesus, 7. Yannis Anastasiou, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Richard Witschge, 11. Bryan Roy

Reserves: 14. Arno Splinter, 15. Kiki Musampa

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Andre Van Alphen