VV Vogelwaarde – Lucky Ajax 2-9 (2-2)

Vogelwaarde, 15.00 uur

Tekst: Roy Jadi / Foto's: Dennis Zuidam

Het was voor de meesten onder ons een hele rit. Autoritten van twee tot drie uur vormden geen uitzondering. Hoewel de meeste routeplanners aangeven dat de kortste weg via Antwerpen is, had de organisatie ons geadviseerd om via de Westerscheldetunnel te rijden. Op deze manier konden de chaos en de wegwerkzaamheden op de beruchte Antwerpse ring worden vermeden. Mede dankzij de prima routebeschrijving die we hadden ontvangen, arriveerden we ongeveer anderhalf uur voor de aftrap bij het terrein van Vogelwaarde. Tegelijk met Martin Wiggemansen en met Miss Lucky Ajax kwamen wij de parkeerplaats opgereden waar voorzitter Harold de Rijk al klaar stond om ons welkom te heten. We bleken niet de eersten te zijn. Dennis Gerritsen en Gerrie Mühren waren al aanwezig. Hoewel de lucht er onderweg lange tijd onheilspellend uit had gezien en we een enkele bui waren tegengekomen, bleek het in Vogelwaarde heerlijk zonnig te zijn, met zo nu en dan een briesje. Derhalve prachtig weer voor de circa 600 toeschouwers die naar verwachting op het duel af zouden komen. Niet lang na ons arriveerden ook de rest van de spelers en redactieleden. Gezien de afstand en mogelijk oponthoud onderweg was iedereen blijkbaar ruimschoots op tijd vertrokken zodat meer dan een uur voor aanvang, zowel selectie als redactie al compleet waren.

Het was nog veel te vroeg om de kleedkamer in te gaan en aan de warming-up te gaan beginnen. Veel spelers gebruikten de tijd dan ook om nog gezellig de feesttent in te gaan en terwijl de Ajax-muziek uit de speakers schalde, wat te drinken. Helaas werd Lucky Ajax geteisterd door een aantal afzeggingen waardoor een beroep moest worden gedaan op twee gastspelers, namelijk Dimitri Koltsov en Franco Chiavarini. Mustafa Yücedag was aanvankelijk slechts meegekomen als toeschouwer. Toen hem tot zijn eigen verbazing werd gevraagd om mee te spelen kon hij dit natuurlijk niet weigeren. Voor het eerst dit seizoen kwam de oud-speler van Ajax, Galatasaray en PEC Zwolle in actie voor Lucky Ajax. Aandacht was er ook voor Miss Lucky Ajax. Bij de presentatie van de elftallen aan het publiek stond ook zij, bijna traditioneel, op de foto. Al tijdens de warming-up kwamen er vragen van de kant van Vogelwaarde om geportretteerd te worden met haar aan hun zijde. Na de Ajax Marsch en de elftalfoto's werd er om vijf minuten over drie afgetrapt.

Ajax begon overrompelend. Met name de gastspelers, Chiavarini en Koltsov ontpopten zich als echte publieksspelers. Chiavarini met zijn doelgerichtheid en Koltsov met zijn prachtige passeeracties zowel op links als op rechts. Al na drie minuten was het raak. Dimitri Koltsov werd de diepte ingestuurd en beheerst tike hij de bal langs de uitkomende doelman om zijn ploeg op 0-1 te zetten. Zes minuten later was het Chiavarini die de gasten bijna al op 0-2 zette. Van net buiten het strafschopgebied plaatste hij de bal echter op de paal. Hij kreeg nog een herkansing, maar zijn rebound werd geblokt door de verdediging. Vier minuten later was het weer Koltsov die de volgende kans inleidde. Op de linksbuitenpositie werd hij echter onreglementair gestuit zodat Lucky Ajax een vrije trap mocht nomen. Gerrie Mühren nam deze taak op zich. Met een mooie voorzet krulde hij de bal voor het doel, waar Chiavarini inkopte. De bal werd prima gevangen door doelman Snel. In de 15 e minuut werd het dan toch 0-2. Nadat eerder Gerritsen zijn kopbal al gestopt zag door de doelman, verlengde hij nu met het hoofd een voorzet vanaf links. De bal kwam terecht bij de punt van het strafschopgebied precies voor de voeten van Franco Chiavarini. Met een schitterende volley met de buitenkant van zijn rechtervoet joeg hij de bal in de touwen voorbij de kansloze keeper. Een wonderschone 0-2!

Lang kon Ajax niet genieten van deze stand. Een minuut na deze treffer scoorde Vogelwaarde via Michel Nieuwelink. Lucky Ajax kwam behoorlijk in de problemen en binnen drie minuten kreeg Vogelwaarde tot tweemaal toe de kans om gelijk te maken. Doelman Zwinkels wist dit echter te voorkomen. In de 22 e minuut scoorde Vogelwaarde dan wel de verdiende gelijkmaker. Opnieuw was het Michel Nieuwelink die scoorde. Met een knappe kopbal in de verre hoek liet hij de keeper van Lucky Ajax kansloos. In het restant van de eerste helft bleef het spel snel op en neer gaan. Hoewel zowel Vogelwaarde als Lucky Ajax kansen kreeg om op voorsprong te komen gingen beide ploegen met 2-2 de rust in. Het was in eerste instantie de bedoeling om in de rust de trekking van de loterij te laten plaatsvinden. Om echter nog meer mensen de kans te geven aan de loterij deel te nemen werd dit uitgesteld tot na de wedstrijd.

In de tweede helft kwam Lucky Ajax weer net zo vlot uit de startblokken als in de eerste helft. Al na vijf minuten kopte Dennis Gerritsen uit een corner zijn ploeg weer op voorsprong. Vijf minuten later mocht Keje Molenaar met de bal aan de voet oprukken richting het vijandelijke strafschopgebied. Zijn schot raakte de paal. In de 12 e minuut was het opnieuw Gerritsen die scoorde. Een voorzet van links wist hij op waarde te schatten, hij kwam voor zijn man en tikte de bal voorbij de doelman. De score liep nu snel op, dit tot grote vreugde van de lokale jeugd die handmatig het scorebord mocht bedienen. In de 15 e en 16 e minuut scoorde Franco Chiavarini 2-5 en 2-6. Vanaf rechts drong hij het doelgebied binnen, de eerste maal versloeg hij de keeper in de korte hoek, de tweede maal deed hij het in de lange hoek.

Ook de 2-7 was er één om in te lijsten. Dennis Gerritsen werd geheel vrijgespeeld. Hij zag de doelman uitkomen en met een mooie lob deponeerde hij de bal in het doel. De 2-8 was een coproduktie van twee uitblinkers op deze dag. Een één-twee tussen Franco Chiavarini en Dimitri Koltsov werd door de laatste wederom beheerst afgerond. Het slotakkoord was voor Gerritsen die van afstand de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Met 2-9, en een eerste helft waarin de ploegen zeker aan elkaar gewaagd waren, heeft het publiek een mooie middag gehad en flink genoten van de voetballers. Waar Lucky Ajax vast de kleedkamers opzocht, uiteraard niet zonder het zetten van de nodige handtekeningen, bleven de spelers van Vogelwaarde op het veld om nog wat foto's te maken samen met Miss Lucky Ajax. Nadat zij was vereeuwigd met deze selectie spoedde zij zich weer richting de feesttent om daar de winnaar van de loterij bekend te maken.

De rest van de middag verliep in een prima sfeer. De organisatie had gezorgd voor een overheerlijk buffet waar iedereen zichtbaar van genoot. Wij hebben zeker genoten van deze middag en we willen de organisatie dan ook hartelijk bedanken voor hun inspanningen en medewerking. Na afloop ontvingen we van voorzitter De Rijk nog een vaantje van de club, dat zeker een mooi plekje zal krijgen!

Scoreverloop: 3. Dimitri Koltsov 0-1, 14. Franco Chiavarini 0-2, 15. Michel Nieuwelink 1-2, 22. Michel Nieuwelink 2-2, 40. Dennis Gerritsen 2-3, 47. Dennis Gerritsen 2-4, 50. Franco Chiavarini 2-5, 51. Franco Chiavarini 2-6, 56. Dennis Gerritsen 2-7, 57. Dimitri Koltsov 2-8, 66. Dennis Gerritsen 2-9

Scheidsrechter: Peter Maes
Assistent Grensrechters: Johhny Meeusen en Ruud Lijsenaar
Toeschouwers: ca 600